Ochrona danych osobowych (RODO)

Strona główna » Ochrona danych osobowych (RODO)

Inspektor Ochrony Danych w Domu Pomocy Społecznej dla osób przewlekle psychicznie chorych w Ząbkowicach Śląskich
Sławomir Kozieł, e-mail: iod@zabkowice-powiat.pl

Klauzula informacyjna dotycząca przetwarzania danych osobowych w Domu Pomocy Społecznej dla osób przewlekle psychicznie chorych w Ząbkowicach Śląskich:

TOŻSAMOŚĆ ADMINISTRATORA

Administratorem danych osobowych jest: Dyrektor Domu Pomocy Społecznej dla osób przewlekle psychicznie chorych; z siedzibą w Ząbkowicach Śląskich (57-200), przy ul. Szpitalna 3

DANE KONTAKTOWE ADMINISTRATORA

Z administratorem można się skontaktować poprzez adres email: dsierka@dps-zabkowice.pl lub pisemnie na adres siedziby administratora.

DANE KONTAKTOWE INSPEKTORA OCHRONY DANYCH

Administrator wyznaczył inspektora ochrony danych, z którym może się Pani/Pan skontaktować poprzez email: iod@zabkowice-powiat.pl . Z inspektorem ochrony danych można się kontaktować we wszystkich sprawach dotyczących przetwarzania danych osobowych oraz korzystania z praw związanych z przetwarzaniem danych

CELE PRZETWARZANIA I PODSTAWA PRAWNA

Pani/Pana dane będą przetwarzane, gdy:

1. Jest to niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze.

2. Jest to niezbędne do ochrony żywotnych interesów Pani/Pana, lub innej osoby fizycznej.

3. Jest to niezbędne do wykonania zadania realizowanego w interesie publicznym lub w ramach sprawowania władzy publicznej powierzonej administratorowi.

4. Jest to niezbędne do wykonania umowy, której Pani/Pan jest stroną, lub do podjęcia działań na żądanie Pani/Pana, przed zawarciem umowy.

5. Wyrazi Pani/Pan zgodę na przetwarzanie swoich danych, w przypadku realizacji usług nie objętych wyżej wymienionymi podstawami.

ODBIORCY DANYCH LUB KATEGORIE ODBIORCÓW DANYCH

W związku z przetwarzaniem Pani/Pana danych w celach wskazanych powyżej, dane osobowe mogą być udostępniane innym odbiorcom lub kategoriom odbiorców danych osobowych, którymi mogą być:

1. Podmioty upoważnione do odbioru Pani/Pana danych osobowych na podstawie odpowiednich przepisów prawa.

2. Podmioty, które przetwarzają Pani/Pana dane osobowe w imieniu Administratora na podstawie zawartej umowy powierzenia przetwarzania danych osobowych (tzw. podmioty przetwarzające).

OKRES PRZECHOWYWANIA DANYCH

Pani/Pana dane osobowe będą przetwarzane przez okres niezbędny do realizacji wskazanych powyżej celów przetwarzania, w tym również obowiązku archiwizacyjnego wynikającego z przepisów prawa.

PRAWA PODMIOTÓW DANYCH

Przysługuje Pani/Panu prawo żądania dostępu do swoich danych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania oraz prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, a także prawo do przenoszenia swoich danych.

W przypadku przetwarzania Pani/Pana danych na podstawie zgody, ma Pani/Pan prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawia zgody przed jej cofnięciem.

PRAWO WNIESIENIA SKARGI DO ORGANU NADZORCZEGO

Przysługuje Pani/Panu również prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego zajmującego się ochroną danych osobowych w państwie członkowskim Pani/Pana zwykłego pobytu, miejsca pracy lub miejsca popełnienia domniemanego naruszenia.

Biuro Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych (PUODO)

Adres: Stawki 2, 00-193 Warszawa

Telefon: 22 860 70 86

INFORMACJA O DOWOLNOŚCI LUB OBOWIĄZKU PODANIA DANYCH

Podanie danych osobowych jest obligatoryjne w zakresie ujętym przepisami prawa, do których podania jest Pani/Pan zobowiązana, a w pozostałym zakresie jest dobrowolne, jednakże niepodanie danych będzie skutkowało odmową realizacji usług.

Aktualności

10 lip 2024

Warsztaty z gliny cz.II

Warsztaty z gliny samoutwardzalnej cz.II Dzisiaj nasze różyczki, miseczki i podkładki pod telefon nabrały pięknych kolorów...

Czytaj więcej

05 lip 2024

KONCERT ZESPOŁU NESTOR BAND

Serdecznie dziękujemy Fundacji Ładne Historie za zorganizowanie koncertu zespołu jazzowego "Nestor Band" i mile spędzone wspólnie dzisiejsze przedpołudnie. Oby takich chwil było wi...

Czytaj więcej

05 lip 2024

WARSZTATY Z GLINY

Dzisiaj na warsztatach z gliny samoutwardzalnej pod okiem pani Justyny Topolskiej powstały piękne róże,miseczki oraz podstawki na telefon,które na kolejnym spotkaniu nabiorą koloro...

Czytaj więcej

28 cze 2024

LODY DLA OCHŁODY

Spacer po naszym pięknym mieście i lody dla ochłody....

Czytaj więcej

COOKIES - na naszej stronie używamy technologii takich jak pliki cookie służące do przetwarzania danych osobowych w celu analizowania ruchu, spersonalizowania wyświetlanych reklam oraz treści. Ponieważ cenimy Twoją prywatność, prosimy Cię o pozwolenie na korzystanie z powyższych technologii. W każdej chwili możesz dobrowolnie wycofać swoją zgodę wchodząc w ustawienia przeglądarki lub opuszczając stronę.

Rozumiem