Ochrona danych osobowych (RODO)

Strona główna » Ochrona danych osobowych (RODO)

Inspektor Ochrony Danych w Domu Pomocy Społecznej dla osób przewlekle psychicznie chorych w Ząbkowicach Śląskich
Sławomir Kozieł, e-mail: iod@zabkowice-powiat.pl

Klauzula informacyjna dotycząca przetwarzania danych osobowych w Domu Pomocy Społecznej dla osób przewlekle psychicznie chorych w Ząbkowicach Śląskich:

TOŻSAMOŚĆ ADMINISTRATORA

Administratorem danych osobowych jest: Dyrektor Domu Pomocy Społecznej dla osób przewlekle psychicznie chorych; z siedzibą w Ząbkowicach Śląskich (57-200), przy ul. Szpitalna 3

DANE KONTAKTOWE ADMINISTRATORA

Z administratorem można się skontaktować poprzez adres email: dsierka@dps-zabkowice.pl lub pisemnie na adres siedziby administratora.

DANE KONTAKTOWE INSPEKTORA OCHRONY DANYCH

Administrator wyznaczył inspektora ochrony danych, z którym może się Pani/Pan skontaktować poprzez email: iod@zabkowice-powiat.pl . Z inspektorem ochrony danych można się kontaktować we wszystkich sprawach dotyczących przetwarzania danych osobowych oraz korzystania z praw związanych z przetwarzaniem danych

CELE PRZETWARZANIA I PODSTAWA PRAWNA

Pani/Pana dane będą przetwarzane, gdy:

1. Jest to niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze.

2. Jest to niezbędne do ochrony żywotnych interesów Pani/Pana, lub innej osoby fizycznej.

3. Jest to niezbędne do wykonania zadania realizowanego w interesie publicznym lub w ramach sprawowania władzy publicznej powierzonej administratorowi.

4. Jest to niezbędne do wykonania umowy, której Pani/Pan jest stroną, lub do podjęcia działań na żądanie Pani/Pana, przed zawarciem umowy.

5. Wyrazi Pani/Pan zgodę na przetwarzanie swoich danych, w przypadku realizacji usług nie objętych wyżej wymienionymi podstawami.

ODBIORCY DANYCH LUB KATEGORIE ODBIORCÓW DANYCH

W związku z przetwarzaniem Pani/Pana danych w celach wskazanych powyżej, dane osobowe mogą być udostępniane innym odbiorcom lub kategoriom odbiorców danych osobowych, którymi mogą być:

1. Podmioty upoważnione do odbioru Pani/Pana danych osobowych na podstawie odpowiednich przepisów prawa.

2. Podmioty, które przetwarzają Pani/Pana dane osobowe w imieniu Administratora na podstawie zawartej umowy powierzenia przetwarzania danych osobowych (tzw. podmioty przetwarzające).

OKRES PRZECHOWYWANIA DANYCH

Pani/Pana dane osobowe będą przetwarzane przez okres niezbędny do realizacji wskazanych powyżej celów przetwarzania, w tym również obowiązku archiwizacyjnego wynikającego z przepisów prawa.

PRAWA PODMIOTÓW DANYCH

Przysługuje Pani/Panu prawo żądania dostępu do swoich danych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania oraz prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, a także prawo do przenoszenia swoich danych.

W przypadku przetwarzania Pani/Pana danych na podstawie zgody, ma Pani/Pan prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawia zgody przed jej cofnięciem.

PRAWO WNIESIENIA SKARGI DO ORGANU NADZORCZEGO

Przysługuje Pani/Panu również prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego zajmującego się ochroną danych osobowych w państwie członkowskim Pani/Pana zwykłego pobytu, miejsca pracy lub miejsca popełnienia domniemanego naruszenia.

Biuro Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych (PUODO)

Adres: Stawki 2, 00-193 Warszawa

Telefon: 22 860 70 86

INFORMACJA O DOWOLNOŚCI LUB OBOWIĄZKU PODANIA DANYCH

Podanie danych osobowych jest obligatoryjne w zakresie ujętym przepisami prawa, do których podania jest Pani/Pan zobowiązana, a w pozostałym zakresie jest dobrowolne, jednakże niepodanie danych będzie skutkowało odmową realizacji usług.

Aktualności

19 lip 2022

Zajęcia w ramach projektu ,,Blisko papieru i słowa”.

Dnia 19.07.2022 mieszkańcy naszego domu uczestniczyli w zajęciach wyrobów z gliny w ramach projektu ,,Blisko papieru i słowa” . Po wysłuchaniu historii jak powstały Ząbkowice miesz...

Czytaj więcej

19 lip 2022

Bajkoterapia.

Bajkoterapia jest częścią biblioterapii, czyli metody leczenia lub terapeutycznego wsparcia z użyciem odpowiednio wyselekcjonowanej literatury. Biblioterapia stanowi narzędzie tera...

Czytaj więcej

19 lip 2022

Dzień z zapiekanką.

Mieszkańcy w ramach treningu ekonomicznego poszli na zapiekanki oraz lody, gdzie nabywali wiele umiejętności radzenia sobie w codziennym życiu....

Czytaj więcej

18 lip 2022

Dogoterapii ciąg dalszy…

Już kolejny raz w naszym domu odbyła się dogoterapia z psem o imieniu Ami. Mieszkańcy byli bardzo zadowoleni i z niecierpliwością czekają na kolejne spotkanie z psim przyjacielem....

Czytaj więcej

COOKIES - na naszej stronie używamy technologii takich jak pliki cookie służące do przetwarzania danych osobowych w celu analizowania ruchu, spersonalizowania wyświetlanych reklam oraz treści. Ponieważ cenimy Twoją prywatność, prosimy Cię o pozwolenie na korzystanie z powyższych technologii. W każdej chwili możesz dobrowolnie wycofać swoją zgodę wchodząc w ustawienia przeglądarki lub opuszczając stronę.

Rozumiem